Γνωρίστε τη Ρόδο

Σε όλες αυτές οι παραλίες έχει απονεμηθεί το βραβείο της περιβαλλοντικής γαλάζιας σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις καθαρές ακτές και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά.

Παραλία Φαληράκι

Το Φαληράκι είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός με άμμο 5 χλμ και γαλάζιες σημαίες 12 FEE.

  • 400μ από το ξενοδοχείο Argo

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η Καλλιθέα είναι μια σύγχρονη περιοχή με θέα σε μια σειρά από παραλίες με βότσαλα, που βρίσκονται σε μικρούς όρμους με φυσικές πισίνες ανάμεσα στα βράχια. Οι πηγές της Καλλιθέας είναι λουτρά με εγκαταστάσεις ιταλικού στιλ που χτίστηκαν το 1929 και περίτεχνοι κήποι, που βρίσκονται σε έναν κόλπο μεταξύ της παραλίας Καλλιθέας και της παραλίας Κοκκίνη. Η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Κοσκινού βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και έχει θέα στην πόλη της Ρόδου. Οι γκουρμέ επιλογές κυμαίνονται από πολυτελείς ταβέρνες με θαλασσινά έως ένα μοντέρνο cave bar.

Παραλία Καταφύγιο

Απολαύστε τα καταγάλανα νερά της παραλίας Καταφύγιο. Ο κόλπος της Καθάρας συνδυάζει μια αμμώδη ακτή και πετρώματα, είναι ίσως το πιο γραφικό στο νησί.

  • 800μ από το Argo Hotel

Παραλία Καθαρά

Η Κάθαρα είναι μια παραλία με άμμο μήκους περίπου 300 μέτρων, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παραλία στο Φαληράκι. Η παραλία έχει λεπτόκοκκους, φωτεινή άμμο αναμεμιγμένη με βότσαλα σε μερικά σημεία. Το νερό είναι πολύ καθαρό, ρηχό και συνήθως χωρίς κύματα.

  • 1.2 χλμ από το Argo Hotel

Anthony Quinn Bay

Ο κόλπος του Anthony Quinn έχει μια μοναδική φυσική ομορφιά και έγινε διάσημος από τις ταινίες όπως το “The Guns of Navarone” και το “Escape to Athena”.

  • 1.2 χλμ από το Argo Hotel

Παραλία Τσαμπίκα

Η παραλία Τσαμπίκα είναι μεγάλη και φαρδιά με ψιλή, χρυσή άμμο και δεκάδες πολύχρωμες σημαίες που σηματοδοτούν τα διάφορα καταστήματα φαγητού και τα αθλητικά κέντρα στην παραλία. Στην παραλία της Τσαμπίκας υπάρχουν θαλάσσια σπορ, ντους στην παραλία, ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, πολλές ταβέρνες και σνακ μπαρ μπορείτε να παίξετε beach volley.

  • 15 χλμ από Argo Hotel

NUDE BEACH ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Η γυμνή παραλία Mandomata βρίσκεται στο νότιο σημείο του Φαληρακίου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο από τη Ρόδο, με αυτοκίνητο ή μηχανή. Ο χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος εάν δεν φτάνετε αργά την ημέρα.  Το νότιο άκρο είναι κυρίως γκέι.

  • 2.9 χλμ από το Argo Hotel

TSAMBIKA MOUNTAIN

Το παλιό μοναστήρι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου κοινώς γνωστού ως Τσαμπίκα και βρίσκεται 300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από την κορυφή θα εμφανιστείτε με υπέροχη θέα. Η υπέροχη θέα στη θάλασσα και στις ακτές είναι εκπληκτική και μπορείτε επίσης να δείτε καθαρά τα χωριά της Κολομβίας, του Αρχάγγελου και της παραλίας Τσαμπίκα.

  • 13 χλμ από Argo Hotel

Η Ακρόπολη της Ρόδου

Η Ακρόπολη της Ρόδου κυριάρχησε στο δυτικό και ψηλότερο τμήμα της πόλης. Δεν οχυρώθηκε όπως η αρχαία ακρόπολη. Αποτελείται από μια μνημειακή ζώνη με Ιερά, μεγάλους ναούς, δημόσια κτίρια και υπόγειους χώρους λατρείας. Τα κτίρια ήταν χτισμένα σε κλιμακωτές βεράντες που υποστηρίζονται από ισχυρούς τοίχους. Ήταν «γεμάτο χωράφια και ελαιώνες», σύμφωνα με τα λόγια του 2ου αι. Ρήτορας μ.Χ. Αίλιος Αριστείδης. Το στυλ της ελληνιστικής αρχιτεκτονικής στην Ακρόπολη της Ρόδου μεταφέρθηκε τέλεια με το συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και τεχνητών μετασχηματισμών. Τα κτίρια στην Ακρόπολη χρονολογούνται στην Ελληνιστική και Ύστερη Ελληνιστική περίοδο (3ος-2ος αι. Π.Χ.).

  • 13 χλμ από Argo Hotel